Skräddarsydda gardiner i Stockholm

Gardiner är samlingsnamnet för ett stort urval dekorativa textilinredningar. Det kan vara släta, veckade tygstycken eller komplicerade arrangemang. Estetiskt kan de mjuka upp eller förstärka fönstrets arkitektur. De kan bli ett blickfång i rummet, bidra med färg, struktur, mönster och göra rummet varmt och ombonat. Hos oss är möjligheterna oändliga.

Våra sömmerskor skräddarsyr gardinerna efter era önskemål och behov. I vår utställning har vi ett stort tygsortiment från några av Europas främsta tygleverantörer. I valet av sömnadssätt finns det i regel tre varianter att välja mellan – veckband, sydda glid eller wave. Veckband innebär att tyget veckas med hjälp av fingerkrokar, som sedan fästs i fasta glid i gardinskenan. Sydda glid är små plastglid som sys fast på tyget och sedan löper i skenan. Wave är en teknik där tyget blir böljande med hjälp av glid som sitter på ett tunt snöre. Läs mer och titta på bilder på de olika sömnadssätten under respektive sömnadskategori. En fjärde variant för textil fönsterinredning är hissgardiner. En produkt som manövreras vågrätt och bidrar mycket till en ombonad känsla till rummet. Även här finns ett stort tygsortiment att välja ur.

Våra största leverantörer av tyger är Astrid, Designers Guild och Kvadrat. Klicka på respektive varumärke för att läsa mer!

Vår huvudleverantör av gardinskenor är  Silent Gliss. Skenorna anpassas efter valt sömnadssätt samt om tyget är kraftigt och tungt eller tunt och lätt. Silent Gliss fina utförande och höga kvalitet gör att tyget glider tyst och lätt. Skenorna kan fästas i taket, väggen eller fräsas in i taket med en inbyggnadsskena. Kontaka gärna oss för mer information om vad som passar era önskemål bäst.

Välkommen att boka tid för rådgivning hos oss i vårt showroom, så hjälper vi er att hitta tyg, skenor och sömnadssätt som ger rätt funktion och utseende.

  • Vi måttanpassar alla gardiner och skenor efter dina önskemål.
  • Vi lämnar tre års garanti på alla våra gardiner.
  • Boka tid i vår utställning för att titta på olika utföranden, material och färger.
  • Vi erbjuder alltid professionell montering.