Persiennkompaniets markiser hos The Rotterdam District

The Rotterdam District var en totalentreprenad som färdigställdes till årsskiftet 2020-2021 där vi var med och levererade solskydden.

 

Fastigheten

Fastigheten Rotterdam byggdes på 1990-talet i den södra delen av den nuvarande Värtahamnen och är en storskalig byggnad i sex plan där det idag ryms flera kontor- och verksamhetslokaler. Huset har gått från en traditionell design med tydliga inslag av modernism till ett modernt hus med ett robust intryck med inspiration från industridesign.

 

Södra Värtan och Värtahamnen där Rotterdam 1 är beläget genomgår just nu en stor förändring och kommer att bli en unik stadsdel och en ny entré till Stockholm från vattnet i framtiden.

Om projektet

Projektet Rotterdam 1 innefattade renovering av befintliga lokaler i Södra Värtan i Stockholm på totalt 25 000 kvm fördelat på sex plan. I projektet renoverades ytskikt för att få en modernare look och både fasader, entréer, terrasser samt innergårdar genomgick en renovering. Syftet med projektet var att modernisera och tillgänglighetsanpassa byggnadens. Något som bland annat gjordes genom att installera moderna vertikalmarkiser som integrerades i fasaden under fasadarbetet.

Vår roll

Vi anlitades för projekt Rotterdam 1 på uppdrag av Arcona för en totalentreprenad av solskydd. Entreprenaden inkluderade måttagning, logistik, montage, elinstallation samt driftsättning. Solskydden bestod av vertikalmarkiser som byggdes in i fasaden för att inte synas i uppfällt läge. Dessa motoriserades och automatik installerades till markiserna som sedan kopplades till el och driftsattes.

Produkterna

I projektet användes vertikalmarkiser med zipfunktion, som lämpar sig extra bra vid tuffa väderförhållanden och vind med sin dragkedjeteknik. Speciellt för projektet var att produkten integrerades i fasaden istället för att monteras på vägg eller nisch vilket är de traditionella montagesätten. Resultatet blev en byggnad där solskydden ser ut att komma från ingenstans och inte stör utsikt eller design av huset när de inte används. Läs mer om våra vertikalmarkiser här.

 

Adress: Hangövägen 18-20

Projekttid: 2019-2020

Yta: 25.000 kvm

Byggherre: Kungsleden

Beställare: Arcona

Projekt: Leverans av vertikalmarkiser till projektet, inklusive måttagning, montage & elinstallation.

 

Vill du veta mer om projektet?

Kontakta oss på info@persiennkompaniet.se