Marknadens bästa gardinskenor

Persiennkompaniet är återförsäljare av Silent Gliss, ett välkänt varumärke inom gardinskenor och rullgardiner. Vi kan med säkerhet säga att Silent Gliss erbjuder marknadens bästa produkter inom området. Gardinskenan anpassas efter varje projekts förutsättningar och önskemål. Nedan följer en beskrivning av Silent Gliss vanligaste gardinskenor. Konkta gärna oss för vidare rådgivning kring vad som är lämpligt för just ert projekt!

Silent Gliss 1080
En elegant gardinskena som passar för lätta och medeltunga gardiner. SG1080 är enkel att böja vilket gör att den är lätt att arbeta med om man exempelvis vill göra bockningar i hörn eller in mot fönsterbrädor. Som upphängning passar veckband och sydda glid.

Silent Gliss 6380
SG6380 är SG1080’s storebror, en kraftigare variant som lämpar sig för medeltunga och tunga gardiner. Även denna skena går lätt att bocka. Som upphängning passar veckband, wave och sydda glid. Vid wavegardiner krävs speciella “waveglid” i skenan.

Silent Gliss 6465 och 6010
SG6465 och SG6010 är båda liksidiga till formen, vilket gör att båda skenorna passar bra som t.ex. rumsavdelare eller på platser där skenan blir synlig från två håll. Båda skenorna klarar medeltunga och tunga gardiner och lämpar sig bäst med wavegardiner eller sydda glid. Skillnanden mellan de två skenorna är att SG6465 har en kantig form medan SG6010 är rundare.

Silent Gliss 5600
Silent Gliss kallar SG5600 för världens tystaste eldrag, rullglidstekniken är patenterad och ger en otroligt tyst gång. Skenan har en “touch and go” funktion vilket innebär att gardinen startar när man drar lätt i den. Skenan går att få med antingen mitt- eller sidoöppning. Skenan går att bocka (minsta böjradie är 25 cm) och fälla in i infrästa spår i taket. Som upphängning passar wave och veckband.

Boka tid i vårt showroom på Kungsholmen

Ring 08-441 00 80 eller maila oss på info@persiennkompaniet.se så ser vi till att du kommer i kontakt med en av våra experter. Välkommen!