Plisségardiner

Plisségardinen är en slags veckad persienn av tyg som ger ett mjukt och ombonat intryck. Gardinen skärmar av solen likväl som inreder. Med olika struktur, mönster och gleshet på väven blir det möjligt att leka med ljuset och skapa den känsla i rummet som önskas. Bland plisségardiner finns ett stort utbud av olika vävar i allt från neutrala, sobra färger till mer färgstarka nyanser och spännande mönster.

Modern arkitektur innefattar även glaspartier i tak. Vi erbjuder därför plisségardiner för takfönster och fönster med oregelbunden form. Vi på Persiennkompaniet har många alternativ som fungerar både privat, på arbetsplatsen eller i offentliga miljöer. Självklart hjälper vi till med måttagning och professionell montering om så önskas.

Duette – cellgardin

Det finns även en typ av plisségardin som kallas för duette, eller cellgardin. Duetten har en speciell design med en väv med sexkantiga celler som binder stillastående luft, vilket ger goda värme- och ljudisolerande egenskaper. Det går att välja mellan ett stort utbud av vävar med olika grad av ljusdämpning till helt mörkläggande. Duetten kan manövreras med linor eller motor och monteras frihängande eller mellan glas.

I vår utställning på Gjutargatan 12 på Kungsholmen i Stockholm finns möjligheten att se plisségardiner och duetter i olika utföranden och vävar. För att ge er så bra rådgivning som möjligt från start ber vi er att boka tid med en av våra fönsterinredare.

  • Vi måttanpassar alla gardiner efter önskemål.
  • Vi lämnar tre års garanti på alla gardiner.
  • I vår utställning finns olika utföranden, material och färger.
  • Vi erbjuder alltid professionell måttagning och montering.