Pergola Solskydd | Persiennkompaniet

Vad är en pergola och vilka fördelar kommer den med? – FAQ

Pergola solskydd | Persiennkompaniet

 

En pergola är ett solskydd som vanligen består av fyra pelare samt ett tak. Det finns dock olika varianter som har olika former och kan placeras på olika sätt. Ett pergolauterum kan exempelvis ha fyra ben och placeras med större frihet medan en pergolamarkis vanligen har två och i övrigt anknyts till en byggnad.

Taket kan också variera och på pergolauterum finns alternativ med blad som kan riktas upp för att släppa igenom sol eller ned för att stänga ute sol och regn. Pergolamarkiser har istället ett tak som består av markisväv som kan rullas in eller ut, därav namnet pergolamarkis.

Vem har användning för en pergola?

Både företag och privatpersoner har glädje av en pergola, det kan dock vara så att olika lösningar passar olika personer i olika stor utsträckning. Vi arbetar med specialtillverkade varor och ser till att fylla de behov just du eller ditt företag har av en pergola. Vi har levererat pergolauterum och pergolamarkiser till flera företag och privatpersoner och ett exempel är det uterum som vann Solskyddspriset år 2017 som ni kan se mer av bland våra referenser.

Vart är den bästa platsen för en pergola?

Pergolamarkiser placeras med fördel i anknytning till en byggnad och är vanligt förekommande på terrasser, caféer och restauranger. Det är en perfekt lösning för dig som har företag som erbjuder uteservering för att erbjuda dina besökare en plats i skuggan där de ändå får njuta av den friska luften. Även för privatpersoner som vill ha ett solskydd till sin terrass passar pergolamarkiser perfekt för sommarens varma dagar.

Pergolauterummen kan istället placeras med större frihet och är ett ypperligt utvändigt solskydd för dig som vill ha skugga mitt i trädgården, en bit ut på din terrass eller på ett ställe där det inte går att fästa i vägg. Kotakta oss om du känner dig osäker på vilken lösning som passar bäst för dig eller ditt företag. Pergolauterum kan placeras på en terrass på markplan men vi har även monterat pergolauterum på takterrasser för att skydda mot solen och skapa en härlig plats i skuggan.

Vilka material används för att bygga en pergola?

Traditionellt sett har pergolauterum byggts av trä som vanligen kompletterats med textiler för ett ombonat intryck. På senare tid har det dock blivit allt vanligare med pergolauterum i aluminium och mer lättskötta material. Detta beror på att dessa material inte kräver underhåll i form av betsning och tätning på samma sätt och därför är en bekvämare lösning. Våra pergolauterum är uteslutande gjorda av aluminium och liknande lättskötta material. De monteras av våra behöriga installationstekniker för att du ska få en bekväm och hållbar lösning.

Du kan även komplettera ditt uterum med textiler såsom gardiner eller vertikalmarkiser för att öka insynsskyddet i ditt pergolauterum samt göra det mer ombonat. Inspireras och läs mer om våra uterum bland våra produkter.

Vad kostar en pergola?

Eftersom vi arbetar med måttbeställda varor för att de ska passa din uteservering eller terrass exakt är det svårt att sätta ett exakt pris på en pergola. Det skiljer sig åt beroende om det är en pergolamarkis eller ett pergolauterum. Priset påverkas också av produktens storlek samt val av väv eller extra tillbehör såsom värmare, LED-lampor eller vertikalmarkiser. Något annat som kan påverka priset på en pergola är komplexiteten på konstruktionen. För att vara på den säkra sidan kan du alltid kontakta oss, vi är experter på solskydd och har varit i branschen sedan 1993, vi hjälper dig att hitta den bästa solskyddslösningen för ditt företag eller hem.

Hur kan en pergola designas och anpassa?

Med alla tillbehör som finns till pergolamarkiser och pergolauterum blir det mer än bara ett solskydd. Du kan bland annat lägga till vertikalmarkiser som fungerar som ett insynsskydd men även skyddar mot vind och väder och gör din pergola mer ombonad. Du kan även hänga gardiner i din pergola om du vill åt den ombonade känslan men ändå vill känna av den friska luften.

Andra tillbehör som du kan anpassa din pergola med är värmare eller LED-lampor för att få din uteplats uppvärmd och upplyst. Många väljer även att montera högtalare och andra bekvämligheter i sin pergolas. När det kommer till att anpassa din pergola är det bara du som sätter gränserna. Allt ifrån terrasser till växter och möbler kan användas för att skapa en pergola som uppfyller dina behov. Se exempel på hur du kan anpassa din pergola bland våra produktbilder.

Måttbeställda pergolor från Persiennkompaniet

Vi på Persiennkompaniet erbjuder skräddarsydda helhetslösningar av måttbeställda pergolauterum och pergolamarkiser. Kontakta oss och beställ din solskyddslösning redan idag. Mer information om våra pergolas och andra solskyddslösningar kan ni hitta här på vår blogg eller under våra produktsidor. Hos oss på Persiennkompaniet hittar du både invändiga och utvändiga solskydd.