Persienner

I snart 30 år har vi levererat helhetslösningar av måttbeställda solskydd och fönsterinredning i Stockholm. Vi är Nordens största leverantörer av solskyddslösningar med ett brett sortiment av in- och utvändiga produkter, för offentlig sektor såväl som för företag. Behöver ni måttbeställda persienner för ert kontor eller annan lokal? Kontakta oss på Persiennkompaniet för smidiga, måttbeställda helhetslösningar.

Snygga och högkvalitativa persienner för kontor och företag

En persienn har en mängd olika uppgifter att sköta dygnet runt. Den skyddar emot solen och håller våra rum svala och sköna på dagen. Den stänger ute gatlyktornas och månens sken på kvällar och nätter. Och de skyddar emot oönskad insyn så att era kontor och byggnader hålls privata. Men en persienn kan vara något mer än bara ett praktiskt skydd som sitter vid ett fönster. En persienn är precis som tapeten på en vägg, materialet golvet är gjort av, eller färgen på taket. Både färg, form och material behöver gå hand i hand med resterande delar av lokalen och dess rum. Persienner kan vara en praktisk inredning såväl som en snygg detalj för er byggnad.

Vi sätter alltid kundens behov och komfort i första hand. Därför har Persiennkompaniet valt att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv, med smidiga och snabba helhetslösningar, och måttbeställda persienner. Det betyder att vi hjälper er på vägen från då första tanken slog er om att skaffa persienner, till monteringen av dem, och fortsatt i många år framöver med våra förmånliga garantier. Behöver ni köpa persienner så rekommenderar vi att boka in ett möte med oss i vårt Showroom för persienner i Stockholm.

Typer av persienner

Persiennkompaniet erbjuder huvudsakligen två typer av persienner, trä- och aluminiumpersienner. Båda unika på sitt sätt med sina egna fördelar och som antingen kan fästas inuti fönstret eller hängas fritt på insidan. Våra persienner är måttbeställda lösningar och går att få i otaliga färger, storlekar och material.

Träpersienner 

Bjud in det vackra med naturen in i er lokal med träpersienner som passar utmärkt i moderna som för rustika byggnader och lokaler, oavsett om det är för offentliga eller privata miljöer i Stockholm. Våra träpersienner finns i 75 olika färger och träslag så att ni alltid kan hitta något som passar er lokal och matchar den andra inredningen. De går att kombinera med 25mm breda stegband, eller 3mm stegsnören, där båda finns i ett antal olika färger så att ni på bästa sätt kan matcha lamellerna. Och lamellerna finns i bredderna 25, 35 eller 50 mm.

I slutändan handlar det om smaksak, för det finns inget rätt eller fel för hur en persienn ska se ut. Utforska och experimentera med färger, lamellernas storlek och längden på stegsnörena och stegbanden. Se vad som passar just era fönster, fönsterkarmarna, de yttre och inre väggarna, och vad som helt enkelt skapar en harmoni tillsammans med rummets resterande inredning.

Aluminiumpersienner

Det klassiska och tidlösa alternativet till träpersienner är aluminiumpersienner. Precis som träpersienner kan de placeras både mellan fönstret, eller monteras frihängande. Våra aluminiumpersienner kommer i ett stort antal färger och nyanser.
Persiennerna är alltid måttanpassade efter era behov och önskemål. De monteras med sidoskenor eller magneter, baserat utifrån er smak och vilka möjligheter er lokal och fönster har.
Lamellerna för våra aluminiumpersienner finns i fyra olika bredder: 16mm, 25mm, 35mm och 50mm.

Underhåll och skötsel av persienner

Beroende på vilken typ av persienn ni har kräver de olika sorters underhåll och skötsel. Frihängande persienner tenderar att bli smutsigare mycket snabbare än de som sitter mellan fönsterglasen. Men även vilket sorts material persiennen är av påverkar hur ni ska gå tillväga när ni ska rengöra dem. Nedan följer några tips för skötseln av era persienner för att inte riskera att skada eller försämra kvalitén på dem.

Träpersienner är den mest ömtåliga typen av persienner då de är gjorda i ett organiskt material. När ni ska rengöra en träpersienn är det viktigt att vara försiktig med hur mycket vatten ni använder. Persiennkompaniet rekommendation är att damma av dem. Har en fläck uppstått kan ni använda en torr trasa och försöka gnugga bort dem. Räcker inte det kan man sparsamt blöta ned trasan med ljummet vatten och försöka avlägsna fläcken, och försök att alltid undvika rengöringsmedel.

Aluminiumpersienner är den vanligaste typen av persienner, och är samtidigt även den mest slitstarka. Men det betyder inte att de kan rengöras hur som helst. Börja med att damma av lamellerna med en mikofiberduk eller med ett liknande material. Aluminiumlameller har fördelen av att de kan putsas med rengöringsmedel. Men läs alltid instruktionerna på rengöringsmedlet om vilka material det rekommenderas att användas på. Ni kan också alltid testa att gnugga in lite rengöringsmedel på undersidan av en lamell och se vad som händer.
Efter ni dammat kan ni alltså systematiskt stryka lite rengöringsmedel på lamellerna, som ni sedan torkar av med en fuktig mikrofiberduk.

Persienner mellan glas behöver rengöras ungefär lika ofta som ni rengör era fönster. Följer ni ovan nämnda tips kan ni vara säkra på att era persienner kommer vara snygga och fräscha med en lång livslängd.
Frihängda persienner behöver dock lite mer regelbunden skötsel då de utsätts direkt för damm och matos. Även avgaser som letat sig in genom fönstrens ventiler kan sätta sig på persiennernas lameller och smutsa ned dem.
Fick ni hjälp med monteringen av era persienner, se till att följa persienninstallatörens rekommendationer gällande renhållning. Med noga underhåll av era persienner kommer de få en lång livslängd som behåller sitt utseende lika länge.

Kontakta oss eller boka tid tillsammans med en av våra persiennexperter

Med diplomerade installatörer, utbildade solskyddstekniker och gedigen branscherfarenhet har vi helhetslösningar för persienner och andra solskydd åt kontor, privatpersoner och allt däremellan. Vi säljer alla våra produkter måttbeställda med en leveranstid som ligger mellan 15–20 arbetsdagar, men som kan variera beroende på vad för sorts produkt ni köpt, och om montering beställts eller inte.

För att ni som kund ska få bästa möjliga råd och vägledning när ni ska köpa persienner tar vi endast emot bokade besök i vår fysiska butik på Kungsholmen i Stockholm. Vi erbjuder även möjligheten att göra besök på plats med våra persiennspecialister som erbjuder professionell rådgivning kring ert projekt.

Och ni kan alltid vara säkra på att era Persiennkompaniet produkter håller högsta kvalité med en garanti på alla våra produkter som varar i tre år.