fbpx
Offertförfrågan

En guide till gardiner till kontoret i Stockholm

Det finns nästan inget som kan förändra känslan och atmosfären i ett rum så mycket som vackra textilier. Ni har säkert upplevt det – efter att väggarna målats om, golvet har lagts och möblerna placerats så är det ändå något som fattas. Rummet känns kallt och opersonligt och kanske lite väl oskyddat mot insyn. Det är här gardinerna kommer in i bilden med möjlighet att skapa stor förändring. Det som gör det extra roligt är att gardiner finns tillgängliga i oändligt många utseenden, stilar, mönster, material och färger och kan därför anpassas helt efter ert företags smak.

Beroende på vilken känsla ni vill uppnå i rummet kan ni till exempel välja bland snygga veckbandslängder, wavegardiner, lamellgardiner, hissgardiner eller gardiner med sydda glid. Vi skräddarsyr era gardiner helt efter era önskemål och rummets förutsättningar. Hos oss kan ni som företag förvänta er professionell hjälp med alla typer av gardiner och solskydd.

Olika modeller av gardiner

Som tidigare nämnts finns det alltså otroligt många olika alternativ tillgängliga på marknaden. Välj mellan alltifrån veckbandsgardiner, hissgardiner, wavegardiner, gardiner med påsömnadsglid eller lamellgardiner och välj den modell som bäst passar in i på ert kontor. Med vår kunskap och erfarenhet kommer vi kunna ta fram måttbeställda produkter och lösningar för att få det resultat ni eftersträvar. Nedan följer två vanliga gardintyper som kan hjälpa er att få en idé om vad ni är ute efter:

Veckbandslängder

Veckbandslängder kan ibland också kallas för hanklängder och är en klassisk och tidlös modell. Den kallas just för veckbandslängd eftersom man syr fast ett så kallat veckband på baksidan för att kunna placera fingerkrokar genom kanalerna. Detta gör att gardinen veckar sig och skapar ett fint vågmönster genom tyget. Det skapar genast en sofistikerad och elegant känsla i rummet och är därför perfekt för kontor som vill skapa en inbjudande atmosfär. Veckbandsgardiner är perfekta om ni vill ha gardiner som går hela vägen från golv till tak. Gardinen som fästs i skenor i taket skapar ett luftigt och pampigt intryck samtidigt som de är lätta att hantera. Skenorna kan monteras i princip var som helst och behöver alltså inte sitta vid just ett fönster. På kontor kan man ha behov av att kunna skärma av mitt i rummet för ett möte eller samtal och då kan gardinerna fungera som perfekt avskärmning, antingen i en cirkel eller kvadrat runt bordet.

Wavegardiner

Ett utmärkt val för de som vill skapa både ett modernt, vackert intryck och ett solskydd/insynsskydd är wavegardiner. Wavegardiner kallas även för loungegardiner och är en av de största trenderna inom inredning just nu. Perfekt för det moderna kontoret eller när receptionen/loungen ska inredas. Hitta de perfekta wavegardinera för företag i Stockholm genom att kontakta Persiennkompaniet idag så ser vi till att sy upp gardinerna helt utefter vad ni behöver och önskar.

Gardiner med sydda glid

Gardiner med sydda glid är en modell där små glid sys direkt på tyget. Det är sedan de fastsydda gliden som löper i gardinskenan. Detta skapar ett stilrent intryck som passar både i det lilla mötesrummet och de stora ytorna i offentliga miljöer. Med sydda glid går det att skapa en slätare gardin utan veck, till skillnad mot wave- och veckbandsgardiner. Hur mycket tyget ska veckas, det bestämmer ni själva. Sömnadssättet ser likadant ut på både fram- och baksida, vilket gör sydda glid till ett perfekt sömnadssätt vid rumsavdelare eller gardiner som ska hänga vid glaspartier. Tips för när ni ska välja gardiner för kontoret. När ni väl kommit fram till vilken typ av gardin ni vill ha är det dags att börja tänka material, färg och form. Nedan följer tre viktiga saker att ha i åtanke när ni ska välja modell, oavsett om det handlar om veckbandslängder, wavegardiner eller någon annan typ av gardiner.

Typ av tyg

Välj ett tyg som matchar den resterande interiören och som skapar det intryck ni är ute efter. Tunt vävda textilier i ljusa färger skapar till exempel ett luftigt och lätt utseende, medan gardiner i ett mörkt sammetstyg istället får till en pampig och lyxig känsla.

Längd

Ett av de svåraste momenten med att hitta passande gardiner är att hitta en modell i en längd som passar rummets förutsättningar. Därför är det bra att ta kontakt med oss på Persiennkompaniet så hjälper vi er att måttbeställa en modell efter era önskemål.

Skräddarsydda alternativ

Vill ni kunna påverka både längd, färg, material och mönster är det helt klart bäst att beställa måttbeställda gardiner. Ta hjälp av våra projektledare för gardiner tips och råd för att hitta ett alternativ optimerat efter rummets förutsättningar.

Hitta återförsäljare av gardiner för företag i Stockholm

När ni bestämt er för att inreda kontoret med vackra tyger är det dags att kontakta Persiennkompaniet för att beställa gardiner och solskydd. Tillsammans kommer vi att gå igenom era förväntningar och önskemål för att ta fram ett passande förslag till er! 

Persiennkompaniet har hjälpt till att inreda hundratals olika arbetsplatser och kontor av varierande storlekar och former. Vare sig ni önskar ha långa gardiner från tak till golv eller vackra lamellgardiner så har vi både kunskapen och erfarenheten för att uppfylla era drömmar.