fbpx
Offertförfrågan
Ellen Bihl
8 maj 2023

En hållbar framtid med återvunna markisvävar

Ett genomgående miljötänk med stort fokus på en hållbar framtid är något vi på Persiennkompaniet tycker är viktigt och betydelsefullt. Ett steg mot en hållbar framtid är att solskydd får en nyckelroll när det kommer till miljömedvetna lösningar.

Vi arbetar målmedvetet för att hållbarhet utifrån miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter ska vara en naturlig del av vår bransch. Vårt mål är att vi ska verka för en bättre miljö genom att ständigt värdera det vi gör – och göra allmänheten och beslutsfattare medvetna om fördelarna med solavskärmning.

Solskydd – mindre miljöpåverkan

Det finns idag många fastigheter med överhettningsproblematik som vi ur ett energi- och miljöperspektiv kan vara med och lösa med smarta och effektiva solskydd. Det hållbara alternativet är inte att lösa problemet med kylsystem, utan det är en passiv lösning – solavskärmning. Solskyddsprodukter minskar värmeinstrålning och reducerar värme från solens starka stålar. Både hem och stora fastighetskomplex kan bli mer energi- och kostnadseffektivt med solskydd. Med effektiva produkter kan vi förhindra överhettning som gör att vi minskar vårt behov av luftkonditionering och kylsystem, vilket i sin tur leder till ett minskat CO2-utsläpp. Som en helhetslösning är fördelarna med ett bra solskydd uppenbara. Solskydd garanterar en sparsam energiförbrukning, komfortabla inomhusmiljöer och hälsosamma interiörer.

Använd resurser som redan finns

Som ett led i vårt miljöarbete samarbetar vi med leverantörer som bedriver aktivt miljöarbete och som prioriterar vad som är nödvändigt för klimatanpassningen. Tidigare i vår lanserade en av våra leverantörer, Sandatex, världens första markisväv tillverkad av återvunnen PET. Väven är unikt hållbar för miljön och har samma kvalité som andra vävar. Initiativet är ett smart sätt att använda resurser som redan finns. Jämfört med konventionell tillverkning är energiåtgången 60% mindre, med 45% längre koldioxidutsläpp och dessutom används bara en tiondel så mycket vatten som i en vanlig produktion. Vi är helt övertygade om att detta initiativ kan bli ett framgångsrikt föredöme i solskyddsbranschen världen över.

Ta hjälp av en expert

Vi skapar inspirerande och trivsamma miljöer där människor kan arbeta, leva och må bra. Vår ambition är att solskydd ska attrahera och höja värdet. Som jag har nämnt är val av material viktigt att ta hänsyn till när det kommer till hållbarhet och miljö. Till hållbara produkter hör också genomtänkta lösningar med kvalité till – som håller över tid. Ta hjälp av en expert på solskydd, kontakta oss på Persiennkompaniet för rådgivning. Vi är med från start och optimerar slutresultatet – med rätt kvalitet och hållbarhet i fokus.