fbpx
Offertförfrågan

Författare: Ellen Bihl, 23 januari 2023

Så inreder du kontoret med gardiner och textilier

Att välja rätt gardiner och solskydd kan förändra en hel arbetsplats. Varje fönster och utrymme har sina förutsättningar. Det handlar om att se de unika egenskaperna för att hitta rätt lösning för de specifika behoven. Textilier är en oslagbar inredningskomponent som enkelt kan förstärka kontorets karaktär. Sen strävar vi också efter ett mer hållbart samhälle, och det innebär att våra kontor och fastigheter hela tiden behöver fungera smartare. Men hur kan vi skapa smarta kontor med textilinredning och solskydd? 

Tips på hur du inreder kontoret med gardiner och solskydd

Definiera behoven

Vad är syftet med textilierna? Ta en funderare på vad människorna och kontoret har för behov och vad ni vill att textilierna ska lösa eventuella för problem. Ska gardinerna finnas för att öka trivseln? Har lokalerna problem med dålig akustik? Blir rummen lätt varma när solen ligger på? Eller finns det problem med bländning i datorskärm?

Färg och form

Färg och form spelar en stor roll för trivseln på kontoret. Vill främst att gardinerna ska skapa rätt atmosfär med färg och form? Då kan ni satsa på att addera färger som skapar kontrast till rummets befintliga färgskala. Men textilier är mycket mer än bara en elegant lösning, utan har också olika egenskaper som faktiskt kan lösa problem med arbetsmiljön. Textilier kan fungera som ljudabsorbent, mörkläggning, reducera värme osv.

Kontorslokal och placering

I valet av material och sömnadssätt behöver ni ta hänsyn till hur brett tyget är, det vill säga hur mycket tyget bygger och hur det faller. Ska textilierna placeras framför ett glasparti, framför fönstret eller fungera som rumsavdelare i ett stort kontorslandskap? Har kontoret ett aktivitetsbaserat koncept där man ska skapa produktiva zoner? 

Ta hjälp av en expert

Att välja rätt material för att uppfylla de specifika behoven kräver kunskap och erfarenhet. I val av material är det bra att ta hänsyn till hållbarhet och miljö. Till en hållbar interiör hör också genomtänkta lösningar med kvalité till – som håller över tid. Att räkna tygåtgång för olika sorters gardiner kan vara komplicerat och tidskrävande. Ta hjälp av en expert från start, kontakta oss på Persiennkompaniet för rådgivning. Självklart hjälper vi även till med måttagning och montering. 

Vi på Persiennkompaniet hjälper till och gör kontorsmiljöer mer attraktiva och trivsamma. Vi är med från start och optimerar slutresultatet – med rätt kvalité och hållbarhet i fokus.