fbpx
Offertförfrågan

Persiennkompaniet får nya ägare

Storskogen har genom dotterbolaget Riviera Markiser & Persienner AB den 31 maj förvärvat samtliga aktier i Persiennkompaniet AB. Säljare är grundarna Fredrik Bihl och Jerry Sandelin, som dock fortsätter att arbeta inom verksamheten. Med nya ägare kan Persiennkompaniet fortsätta sin tillväxt genom att utveckla marknaden för solskyddslösningar.

Persiennkompaniet har under senare år haft en stark tillväxt och blivit allt mer etablerad som den stora aktören inom solskydd och fönsterinredning. Bolaget vänder sig huvudsakligen till den professionella B2B-marknaden. Med nya ägare får verksamheten ytterligare kraft att växa. De båda grundarna Fredrik Bihl och Jerry Sandelin kvarstår i bolagets ledning efter försäljningen. Deras uppdrag blir nu att genomföra de tillväxtplaner som bolaget har.

Vi är glada att våra erfarna medarbetares fina arbete uppmärksammas. Det här känns som en bra match där vi får möjlighet att erbjuda våra kunder en fortsatt hög kvalitet och yrkeskunnande

Fredrik Bihl, VD på Persiennkompaniet

Storskogen grundades 2012 och är en privatägd bolagsgrupp som förvärvar och driver välskötta och lönsamma bolag med ledande ställning på sin marknad. Storskogen är uppdelat i tre affärsområden och består av ett 70-tal affärsenheter med totalt över 4000 anställda – varav mer än två tredjedelar utanför storstadsregionerna. Dotterbolaget Riviera, som nu förvärvar Persiennkompaniet, utvecklar och producerar måttanpassade in- och utvändiga solskydd.

– Med Riviera och Storskogen får vi kunskap, kompetens och finansiell styrka att göra skillnad. Vi ser fram emot en spännande framtid tillsammans, säger Jerry Sandelin, försäljningschef på Persiennkompaniet.

För mer information kontakta:

Fredrik Bihl
VD Persiennkompaniet
070-887 31 64
fredrik@persiennkompaniet.se

Om Persiennkompaniet

Persiennkompaniet grundades 1993 och är idag en av Sveriges ledande leverantörer inom fönsterinredning och solskyddslösningar. Med en inriktning mot professionella kunder inom fastigheter, bygg och arkitektur har bolaget en stor del av marknaden för större projekt. Vi strävar efter att hålla toppklass i allt vi gör – en ambition som genomsyrar hela verksamheten.