fbpx
Offertförfrågan

Uterum för alla årstider och väder

Ett uterum är en förlängning av ert hus som både kan byggas i direkt anknytning till huset, eller stå separat någonstans på er tomt. Det gör det möjligt att njuta av naturen och er trädgård året om, i vilket väder det än är. Planerar ni att bygga uterum i Stockholm eller på annan ort i Sverige? Ta kontakt med Persiennkompaniet, vi har 30 års erfarenhet av måttbeställda lösningar för uterum, markiser och andra solskyddsprodukter.

Skräddarsydda uterum

Ett uterum ger det där lilla extra som förgyller ens hus och vardag. Ett extra rum med mycket ljus som man kan känna en närhet till naturen i.
Varje hus och tomt har sina unika egenskaper och möjligheter. Därför jobbar Persiennkompaniet med måttbeställda uterum som passar just ert hus, efter den design och det utseende ni vill ha och föredrar. Vi hjälper till under hela processen från er första idé till den dag då uterummet står färdigt och redo att stigas in i.

Typer av uterum

Från simpla textilväggar och tak till glasväggar och lameller. De olika typerna av uterum som finns är många, alla med sina egna unika fördelar för säsong och väder. Så det gäller att planera och lista ut vad man är ute efter. Frågor som är bra att ställa sig själv när man ska bygga uterum är:

– Under vilka säsonger och årstider kommer jag använda uterummet?
– Vad ska uterummet främst användas till? Som ett regn- vind- eller solskydd? En matplats?
– Vart är den bästa platsen för ett uterum på ens tomt?

Förutom rent funktionsmässiga frågor behöver man även ta de praktiska frågorna i åtanke när man till exempel bygger ett inglasat uterum i Stockholm eller på annan ort:

– Hur ser reglerna ut gällande bygglov för uterum?
– Storlek och modell?
– Extra tillval och utrustning?
– Pris?

”The sky’s the limit” gäller när man designar ett uterum. Det kan vara hur litet eller stort ni vill att det ska vara. Med tak i flexibelt tyg som kan öppnas och stängas efter väder, eller roterande lameller som tillåter solen skina igenom när det är öppet, men stänger ute regnet när det är stäng. Väggar i form av skjutdörrar med glaspaneler, eller vind- och vattentäta tygvävar som går att öppna eller stänga hur man vill runt om på alla sidor.

Bygga uterum i Stockholm, Sverige

Kontakta oss eller besök vår hemsida för mer information om våra uterum. Vi är Stockholms och Nordens största leverantör av solskydd och fönsterinredning. För bästa möjliga rådgivning och planering av till exempel inglasade uterum i Stockholm föreslår vi att ni bokar tid med en av våra uterumsexperter. Tillsammans tar vi fram ett uterum i Stockholm som ni kan vara säkra på att ni blir nöjda med.