fbpx
Offertförfrågan

Uterummet: Fördelar och användnings-områden

Ett uterum omvandlar en vacker uteplats till ett inbjudande loungeområde som kan användas oavsett årstid och temperatur. Uterummet kommer med flera fördelar som både privatpersoner och företag kan dra nytta av. Föreställ er soffans komfort med lite härlig grönska, massor av frisk luft och en fantastisk utsikt. 

I den här artikeln kommer vi att lyfta de fördelar som uterummet innebär för er som privatkund eller företag. Vi kommer även att ge några förslag på användningsområden för att inspirera er till att inreda er utomhusmiljö.

Extra utrymme

Den mest självklara fördelen med att investera i ett uterum är att det ökar er boyta/arbetsyta. Det eleganta uterummet är mer än bara ett skydd för er uteplats. Det förvandlar utan problem er uteplats till ett extra vardagsrum, en vinterträdgård eller ett poolhus. 

Ökat fastighetsvärde

Uterummet är inte bara en plats att njuta av under tiden ni äger fastigheten utan fungerar även som ett försäljningsargument – precis som ett renoverat badrum, pool eller liknande – när det är dags för er att flytta.

Njut av årets alla årstider

Vädret i Sverige kan vara oförutsägbart och det är synd att låta vädret hindra er från att njuta av era utomhusmiljöer. Uterummet skyddar mot solen men kan även användas för att skydda mot regn och vind. Uterummet Camargue klarar av vindar upp till 160 km/h och följs av Algarve som klarar av vindar på upp till 120 km/h. Två exempel på uterum av hög kvalitet som klarar av alla väder med sin robusta aluminiumdesign.

Användningsområden för uterum

När ni designar ert uterum finns det många saker att ha i åtanke. Vad som passar just ert uterum beror mycket på hur ni tänkt uterummet ska användas. När det blir dags för er att designa ert uterum hjälper vi självklart till och ser till så att ni får ut så mycket som möjligt av ert uterum. Men till dess vill vi ge några förslag på användningsområden för företag och privatpersoner. 

Privat bostad 

Eftersom uterummet skapas efter era förutsättningar finns det flera användningsområden för dig som privatperson, oavsett om du bor i en villa eller i en lägenhet. Det är en bra lösning för den soliga takterrassen i stan såväl som den lummiga trädgården på landet. Ni kan välja att bygga det i anslutning till er fastighet som en förlängning av vardagsrum eller matrum. Men det kan också byggas fristående som ett loungeområde eller poolhus. Med ett uterum runt hörnet kan ni njuta av er trädgård året om.

Hotell

Uterum passar även perfekt för verksamheter såsom hotell där exklusiva uterum kan ge det där lilla extra som får er att sticka ut från mängden. Uterummet kan användas som en förlängning av frukost- och middagsserveringen, eller som ett lyxigt skydd över en bar eller privat jacuzzi. Förutom att använda uterummet som ett skydd mot sol och regn kan det användas för att knyta samman olika inom- och utomhusmiljöer, exempelvis er utomhuspool med ert invändiga spa för ett perfekt loungeområde. 

Restaurang

Uterummet är en lyxig lösning för att reglera sol och regn på er uteservering. Persiennkompaniet erbjuder uterum med ställbara tak som gör att era gäster kan njuta av skuggan en varm dag i kombination med en lätt bris. För de kyligare kvällarna kan taket stängas helt och i kombination med värmare kan ni se till att uteserveringen håller sig varm. Uterummet kan också placeras på er bakgård och skapa flera exklusiva platser där ni med hjälp av belysning och inredning kan få exakt det intryck ni eftersöker.

Förläng sommaren med ett uterum tillsammans med Persiennkompaniet

Vi på Persiennkompaniet är experter på uterum av alla dess slag och kan skräddarsy ett precis efter era behov och önskemål. Kontakta oss redan idag för priser för pergola och annan information eller läs mer om våra uterum för alla årstider och väder här.