fbpx
Offertförfrågan

Författare: Joakim Gellner, 20 februari 2023

Vad är en Pergola?

I ett land som Sverige är vi många som drömmer om att kunna förlänga utesäsongen. Men hur nyttjar man sin uteplats eller trädgård på bästa sätt, och med vilken produkt? Jag vill slå ett slag för den mångfacetterade produkten pergola. Ordet Pergola kommer från italienskan och betyder lövgång eller lövsal. Idag är dock en pergola något helt annat, och det har utvecklats fantastiska produkter inom området. Men vad är en modern pergola?

Allt du behöver för att kunna förlänga utesäsongen

Pergola – som ett extra rum

Du kan förgylla din utomhusmiljö med ett extra rum på befintlig uteplats, uppe på taket, vid poolen eller i din trädgård. En pergola kan vara en helt fristående konstruktion eller göras som tillbyggnad på befintlig fasad. Den kan ha fyra ben eller förankras i vägg. Många känner till pergolas som är konstruerade av trä – dessa är gjorda för att klätterväxter ska skapa ett tak, vilket inte ger samma flexibilitet och användningsmöjligheter som en pergola gjord av aluminium.

Plats för svalka och regn

En pergola i aluminium kan ha ett tak bestående av vinklingsbara lameller, vilket innebär att du enkelt kan styra mängden solljus och skugga beroende på väder och behov. Det finns också modeller där du kan dra undan taket helt och hållet. Fördelen med ett flexibelt tak är att du kan utnyttja produkten i både ur och skur. Vid regniga dagar kan du nämligen stänga taket och nyttja utrymmet till fullo. Våra pergolas har inbyggda rännor som enkelt leder bort regnvatten. En pergola från Persiennkompaniet passar också perfekt på en takterrass, eftersom produkten är stormsäker och mycket vädertålig.

Ta bort vind

En pergola kan upplevas mer som ett uterum om du väljer till glas, screenmarkiser eller träpaneler som väggar. Som vi vet kan väderförhållandena i Sverige växla snabbt och variera beroende på säsong. Med hjälp av väggar får du även här ett mer flexibelt rum, där kan du själv kan styra vind- och ljusinsläppet.

Låt inte mörkret och vintern stoppa dig

En pergola från Persiennkompaniet kan anpassas för det nordiska vinterklimatet. Produkten kan alltså bli en ´Året om lösning´ om du har tak, väggar och värmeanordning. Våra pergolas är konstruerade för att klara en stor mängd snölast (200 kilo per kvadratmeter). För att skapa en härlig atmosfär kan du även integrera LED-belysning och en ljudanläggning i din pergola.

Enkelhet och förhöj mysfaktorn

Låt automatiken göra jobbet år dig! Stäng tak och väggar med en fjärrkontroll, app i mobilen eller installera självgående automatik. Förhöj mysfaktorn och öka trivseln i med stilrena gardiner.

Kontakta en expert på Pergolalösningar

Att välja modell, material och tillval för att uppfylla de specifika behoven kräver kunskap och erfarenhet. Våra pergolas är skräddarsydda lösningar på millimetern, helt tillverkade för att passa dina förutsättningar. Till en hållbar pergola hör också genomtänkta lösningar med kvalitet – produkter som håller över tid. Ta hjälp av en expert från start, kontakta oss på Persiennkompaniet för rådgivning.

Vi på Persiennkompaniet skapar miljöer där människor kan leva, trivas och må bra. Vi är med från start och optimerar slutresultatet – med rätt kvalitet och hållbarhet i fokus.