1. Är markiser vattentäta?

Om en markis är vattentät beror på vilken väv du väljer till din markis. De flesta markisvävarna står emot lättare regn och dagg men släpper igenom vatten vid hårdare regn. Detta beror på att markiser är framtagna främst som solskydd och inte för att skydda mot regn. Däremot finns det idag flera markisvävar som är vattentäta och därför står emot hårdare regn. Vill du utöver ett bra solskydd på soliga dagar kunna använda din uteplats trots tråkigt väder kan därför en vattentät väv vara ett alternativ. Kontakta oss här så berätta vi gärna mer och visar dig våra markisvävar: https://www.persiennkompaniet.se/kontakt/

Vi vill även påpeka att oavsett om din markis har vattentät väv eller inte rekommenderar vi att inte fälla in markisen när den är blöt för att minska skador på väven till följd av långvarig fukt eller kondens. Läs gärna om markiser från Persiennkompaniet ovan.

2. Hur länge håller markiser?

En markis hållbarhet påverkas av hur väl den underhålls. Om man tar hand om sin markis och följer de medföljande skötselinstruktionerna håller den vanligtvis i 20–25 år under normal användning. Under de 20–25 åren som du har din markis kan väven dock behöva bytas ut. Väven till markiser håller vanligen cirka 8–10 år beroende på hur den sköts. Väven bör tvättas cirka 4 gånger per år, vilket du enkelt gör med såpa och ljummet vatten. Läs gärna om markiser från Persiennkompaniet ovan, eller kontakta oss ifall du har frågor: https://www.persiennkompaniet.se/kontakt/

3. Kan jag byta väv på min befintliga markis?

Om väven på din markis börjar bli sliten kan du självklart byta ut din väv mot en ny. Detta brukar behöva göras var 8e-10e år. Vi erbjuder nya vävar samt montage där vi tar bort din gamla väv och monterar den nya. Läs mer om markiser och inspireras ovan.

Du kan också kontakta oss på Persiennkompaniet om du har några frågor eller vill ha prisförslag här: https://www.persiennkompaniet.se/kontakt/

Måttanpassade markiser i Stockholm för uteplatsen, balkongen och fönstren

Söker du terrassmarkiser, fönstermarkiser, korgmarkiser eller vertikalmarkiser? Vi på Persiennkompaniet hjälper er att hitta rätt markiser i Stockholm till ert hem eller kontor. Vi har lång erfarenhet av att ta fram solskydd till allt från balkonger, terrasser, fönster och trädgårdar. Era behov och förutsättningar i kombination med vår expertis leder oss fram till den lösning som passar just er bäst.

Med hjälp av våra markiser skapas ett behagligt klimat både inne och ute. En markis ger skugga när ni behöver det, och låter solens strålar skina när ni vill släppa in ljus. Dessutom ger markisen en känsla av ombonad både på husets utsida och inomhus.

Vi anpassar alla markiser efter önskemål. Välj form, färg och tillbehör. Allt från automatisk motordrift till väderskyddande kassetter. Vi hjälper till att välja rätt bland terrassmarkiser, fönstermarkiser, korgmarkiser och vertikalmarkiser. Oavsett miljö – en villa från sekelskiftet full av vinklar och vrår, ett radhus eller ett kontor i stan så kan vi garantera att vi har en markis som passar.

Kika gärna igenom bilderna som vi visar som inspiration till hur markiserna och uterummen kan utformas och användas. Vi har delat upp markiserna i olika kategorier och modeller för att det ska bli lättare att få en översikt över vilka olika lösningar som finns. Se även sidorna om våra exklusiva uterum!

Kontakta oss för råd och vägledning

I vår utställning på Gjutargatan 12 på Kungsholmen i Stockholm finns det möjlighet att se majoriteten av våra markiser. För att vi ska kunna erbjuda så bra rådgivning som möjligt ber vi er att boka tid tillsammans med en av våra markisexperter. När ni kommit fram till vilken lösning som passar just er bäst hjälper vi självklart till med måttagning och montering. Passa även på att titta på våra invändiga solskyddsprodukter, som gardiner, rullgardiner, lamellgardiner och persienner. Välkomna!

  FöretagPrivatperson

  Läs mer

  Anpassa alla markiser till dina önskemål

  Söker du terrassmarkiser, fönstermarkiser, korgmarkiser eller vertikalmarkiser? Vi på Persiennkompaniet hjälper er att hitta rätt markiser i Stockholm med hänsyn till rätt pris för så väl hemmet som kontoret. Inspireras av våra referenser för att se hur du skulle kunna lyfta din uteplats, terrass eller balkong och fylla kvadratmetrarna med någonting att stolt visa upp.

  Vi har lång erfarenhet av att ta fram solskydd till allt från balkonger och terrasser till fönster och trädgårdar. Era behov och förutsättningar i kombination med vår expertis leder oss fram till den lösning som passar just er bäst.

  Med hjälp av våra markiser skapas ett behagligt klimat både inne och ute. En markis ger skugga när ni behöver det och låter solens strålar skina när ni vill släppa in ljus. Dessutom ger markisen en känsla av ombonad både på husets utsida och insida och kan höja hela känslan av rummet. Ett rum som annars inte används kan bli den nya favoritplatsen med lite tanke och expertråd.

  Markiser stoppar cirka 90 till 95 procent av solens strålar och kvalitativa markiser har många användningsområden. De skyddar möbler och inredning från att blekas och förstöras och ger ett svalt och skönt skydd mot solen så att vindarna kan fläkta medan du kopplar av i skuggan under sommaren. Hos oss är bra kvalitet a och o, och med vår garanti kan ni räkna med hög standard och lösningar som kan överträffa era förväntningar.

  Vi anpassar alla markiser efter era önskemål, oavsett vilken form, färg eller tillbehör ni har tänkt er. Allt från automatisk motordrift till väderskyddande kassetter. Vi tar fram de lösningar som ni önskar och fokuserar på de visioner ni ser framför er. Att ställa de frågor vi behöver för att kunna ta fram en högkvalitativ helhetslösning med rätt detaljer är en stor del av vår service.

  Kika gärna igenom bilderna som vi visar som inspiration till hur markiserna och uterummen kan utformas och användas. Vi har delat upp markiserna i olika kategorier och modeller för att det ska bli lättare att få en översikt över vilka olika lösningar som finns. Se även sidorna om våra exklusiva uterum för att få inspiration till när ni vill köpa markiser till kontoret i Stockholm.

  Kontakta oss för råd och vägledning när du ska köpa markiser i Stockholm

  I vår utställning på Gjutargatan 12 på Kungsholmen i Stockholm finns det möjlighet att se majoriteten av utbudet av våra markiser. Inspireras och få smakråd samt utveckla dina tankar på hur du skulle kunna förhöja känslan på din uteplats. För att vi ska kunna erbjuda en så bra rådgivning som möjligt ber vi er att boka tid tillsammans med en av våra markisexperter. På så vis kan vi möta era förväntningar i rätt prisklass och se till att era visioner förverkligas när ni ska köpa markiser. När ni har kommit fram till vilken lösning som passar just er bäst hjälper vi självklart till med måttagning och montering. Vi har en erfarenhet som sträcker sig 25 år bakåt i tiden och vet hur vi kan lyfta ert kontor. Passa även på att titta på våra invändiga solskyddsprodukter, som rullgardiner, lamellgardiner, persienner och gardiner i Stockholm. Varmt välkomna att kontakta oss när du söker markiser i Stockholm!

  Att köpa markiser i Stockholm kan vara likvärdigt med att köpa extra kvadratmeter.

  Outnyttjad plats som terrasser, balkonger och uteplatser kan genast få ett uppsving när du tar hjälp av våra specialister. Rätt markis kan förvandla era kvadratmeter på terrassen till ett helt nytt uterum i Stockholm som kan nyttjas på alla tänkbara sätt. Slå er ner i skuggan och bjud in till kundmöten, luncher eller after works.

  Vi hjälper till att välja rätt bland terrassmarkiser, fönstermarkiser, korgmarkiser och vertikalmarkiser. Oavsett om det gäller en villa från sekelskiftet full av vinklar och vrår, ett nyproducerat radhus eller ett kontor i stan så kan vi garantera att vi har en markis som passar.

  Takterrasser, uteplatser och balkonger – en bra markis kan höja helhetskänslan på dessa kvadratmeter och få er att uppleva en ny plats i er lokal. Vare sig ni vill nyttja utrymmet till after works, kundmöten eller medarbetares lunchraster ser vi till att er lokal i Stockholm når de mål som ni har med kvalitativa markiser i Stockholm till rätt priser.