fbpx
Offertförfrågan
Malin Klintström
11 september 2023

Så förbättrar du akustiken med ljudklassade gardiner

Har ni en öppen yta med en störande ljudmiljö, eller ett konferensrum där hela kontoret hör vad som diskuteras? För att förbättra ljudmiljön handlar det om att hindra att ljudet studsar mot en hård yta direkt, utan dämpas av en mjukare yta. Ett enkelt och effektivt sätt är då att inreda med textilier som är utvecklade just för att absorbera ljud. Att välja rätt typ av textil kan förändra miljön på en hel arbetsplats.

Textil är ett perfekt material för att skapa flexibla akustiska lösningar som kan användas vid behov, och dras undan när ni önskar. Dessutom blir det en fin inredningskomponent som bidrar till helhetsupplevelsen av kontoret, restaurangen eller butiken. Här kan du läsa mer om fördelar med akustiska textilier.

Effektiv vid höga ljudvolymer

Akustiska textilier är effektiva mot högfrekventa toner. På en arbetsplats kan höga ljudnivåer handla om konversationer mellan kollegor, mobilsamtal, buller, trafik och ventilationssystem. Textil är också ett kostnadseffektivt material att komplettera andra akustiska lösningar som takplattor och mattor med.

Flexibel placering

Textilier kan täcka stora ytor och kan därmed absorbera mycket ljud. En gardin kan placeras på fler ställen än bara framför ett fönster. Till fördel är gardiner multifunktionella och kan användas som rumsavdelare och för att skapa rum i rummet genom en flexibel vägg. Läs mer om hur du skapar rum i rum med hjälp av textilier.

Snabb och enkel installation

Gardinuppsättning gör normalt sätt inte mycket påverkan på tak och väggar vid installation. Det är en smidig process och produkten är enkel att flytta om man så önskar.

Snygg inredningsdetalj

Gardinerna blir en del av inredningen som också till fördel kan skärma av och reglera ljuset.

Så förbättrar du akustiken med ljudklassade gardiner

Så fungerar ljudklassning

En textils förmåga att absorbera ljud bestämmer vad den har för ljudabsorptionskoefficient. Det kan vara allt mellan 0 och 1, där 1 är total absorption. Klasserna delas in i A, B, C, D och E. Om textilen har till exempel 0.90 i värde så absorberar tyget 90% av ljudet och tillhör klass A som är bäst. Om du vill att gardinen ska få ut så mycket ljuddämpning som möjligt bör den placeras 10–15 cm från en vägg och dessutom dämpar gardinen mer ljud ju mer ”veck” den har.

Ta hjälp av en expert!

Det finns bra textilier på marknaden som är utvecklade för att absorbera ljud. Att välja rätt material för att uppfylla de specifika behoven kräver kunskap och erfarenhet. I val av material är det bra att ta hänsyn till hållbarhet och miljö. Till en hållbar interiör hör också genomtänkta lösningar med kvalité till – som håller över tid. Att räkna tygåtgång för olika sorters gardiner kan vara komplicerat och tidskrävande. Ta hjälp av en expert från start, kontakta oss på Persiennkompaniet för rådgivning. Självklart hjälper vi även till med måttagning och montering. I vårt sortiment finner ni flera lösningar för bättre akustik.

Vi på Persiennkompaniet hjälper till och gör kontorsmiljöer mer attraktiva och trivsamma. Vi är med från start och optimerar slutresultatet – med rätt kvalité och hållbarhet i fokus.

Kontakta oss

Kontakta oss

Vill du veta mer? Hör av dig till oss

Kontakta oss för att få tips och rådgivning från våra erfarna solskyddsexperter. Du kan tyvärr inte bifoga filer i detta formulär. Om du har bilder eller ritningar så är du välkommen att skicka filerna till info@persiennkompaniet.seLäs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy

Besök vanliga frågor & svar.