fbpx
Offertförfrågan

Vad kostar en markis? – Fördelarna med att köpa er markis från Persiennkompaniet

Vad en markis kostar beror till stor del på vilken typ av markis det handlar om. Våra markiser är måttbeställda och kommer därför med möjligheten att vara med och anpassa färg och form vilket kan ha olika inverkan på priset. I den här artikeln har vi därför tänkt gå igenom de faktorer som påverkar priset på måttillverkade markiser men också förklara de fördelar som det innebär att investera i en markis från Persiennkompaniet.

Fördelarna med måttillverkade markiser

Färg och form

Den första och mest självklara fördelen med våra måttillverkade markiser är att de kan anpassas helt efter era önskemål. Några exempel på saker som kan anpassas är färgen på väven, lackeringsfärg, form på kappa och val av styrning.

Kvalitet

En annan fördel med att köpa era markiser från Persiennkompaniet är att våra produkter är av hög kvalitet och genomgår hårda kvalitetskontroller. Dessa kontroller görs inte bara på den färdiga produkten utan varje enskild del i markisen testas innan den får komma ut till våra kunder. 

Vi kan ta markisväven som ett exempel, när en ny väv tas fram så vävs den med spinnfärgad akryl vilket betyder att trådarna i markisen är färgade rakt igenom. Det gör att väven håller sin färg bättre i solen än vävar som endast är färgade på ytan. Väven ytbehandlas därefter med ämnen såsom teflon för att bättre stöta bort fukt och avvisa smuts. Detta gör också att er markisväv kommer hålla längre vilket är en fördel ur ett hållbarhetsperspektiv eftersom det betyder att ni kan använda er väv under en längre tid innan den behöver bytas än om väven var obehandlad.Efter detta så testas den färdiga väven för värden såsom Soltransmission, Solreflektion och Solabsorption.

 • Soltransmission = Solen som tar sig igenom markisväven. 
 • Solreflektion = Solen som reflekteras bort av markisväven.
 • Solabsorption= Solen som markisväven själv absorberar.

Efter att väven testats och acceptabla värden är uppnådda kan väven äntligen få komma ut i vårt sortiment. Vävarna kvalitetskontrolleras också under produktionen av markisen för att säkerställa att det inte finns några skador på väven. Dessa processer är en del av vårt kvalitetssäkrande arbete för att se till att våra markiser håller högsta kvalitet.

Vad kostar en markis?

Det finns flera faktorer som kan påverka priset på en markis. Storlek, modell eller tillägg är några exempel.

 • Storlek:
  Storleken på er markis påverkar priset, ju större er markis ska vara desto dyrare blir den, det beror dels på den ökade materialåtgången. Oavsett modell på markisen och om ni behöver restaurangmarkiser eller balkongmarkiser i Stockholm så kommer de större versionerna (bredd och/eller utfall) kosta mera. De största markiserna (allting över 5 meter i bredd och/eller 3 meter i utfall) är vanligtvis enbart möjlig att få med en exklusiv och avancerad design då den extra vikten kräver en robust och pålitlig lösning.

 • Modell:
  Markis är ett brett begrepp som innefattar många olika varianter, det kan handla om en vertikalmarkis, fönstermarkis, terassmarkis eller pergolamarkis. De olika varianterna ligger olika till i pris och för varje variant finns det dessutom många olika modeller att välja mellan. De mer komplexa modellerna som exempelvis har extra ben, förstärkning eller liknande är också dyrare.

 • Tillägg:
  Tillägg för era markiser påverkar också priset. Det innefattar en del praktiska val såsom motorer för styrning och sensorer för vind och sol. Men det kan även gälla tillägg för bekvämlighet såsom värmeelement eller integrerad belysning. 

Beställ måttillverkade markiser från Persiennkompaniet

Persiennkompaniet erbjuder måttillverkade moderna markiser av alla typer, allting från terrassmarkiser, pergolamarkiser, fönstermarkiser och korgmarkiser till restaurangmarkiser, vertikalmarkiser och balkongmarkiser i Stockholm.

Vi anpassar alla markiser efter era önskemål och ni får själva välja form, färg och tillbehör helt enligt era önskemål. Självklart är vi med er under hela processen för att besvara frågor och hjälpa er att skapa er drömmarkis. Vi hjälper även till med måttagning och montering av markisen.

Kontakta oss direkt för mer information och pris för våra markiser eller boka ett möte med våra markisexperter i vår utställning i Stockholm.