fbpx
Offertförfrågan
Linda
28 augusti 2023

Så skapar du rum i rum med hjälp av textilier

Hängande textil är en multifunktionell inredningslösning på kontor, i butiker, restauranger och offentliga miljöer. Gardiner är inte bara en flexibel och bra inredningskomponent utan kan också tillföra avskildhet, bidra till lugn och produktivitet hos medarbetarna eller en skön atmosfär för gästerna. Med textil kan du även skärma av, reglera ljusinsläpp eller skapa rum i rummet. Idag väljer många företag en flexibel arbetsmiljö där arbetssättet får styra kontorets utformning, och inte tvärt om.

Här kan du läsa mer om vad du kan tänka på när du inreder med textil.

Skapa smarta kontor

Allt fler arbetsplatser inför tysta- och kreativa zoner och går mot ett mer aktivitetsbaserat koncept. Ett flexibelt arbetssätt som många medarbetare efterfrågar, där kontoret är den primära arbetsplatsen, behöver det finnas en plats för alla på kontoret. Oavsett om medarbetarna behöver mötas fysiskt, digitalt eller fokuserat så bör det finns ytor som möter alla dagens behov.

Förbättra ljudmiljön

Höga ljudnivåer i miljöer med öppna ytor är ett vanligt problem och som lätt kan leda till dålig ljudmiljö. Är den enda lösningen att vi återgår till kontor där alla sitter i varsitt rum? Nej, det går att skapa en bra och välbalanserad ljudmiljö även i moderna kontor med stora öppna ytor. Det handlar inte bara om att lösa problematiken, utan rätt ljud på rätt plats kan till och med fungera som design, öka trivsel och främja kreativitet. Textil är ett perfekt material för att skapa flexibla akustiska lösningar och som bidrar till att förstärka kontorets karaktär.

Tips på hur du skapar förändring med gardiner

Du behöver skapa naturliga och kreativa mötesplatser och zoner där det finns stora ytor. Gardiner är en lösning som kan skärma av, reglera ljus och skapa rum i rummet. En gardin kan användas på fler ställen än bara framför ett fönster.

Gardiner som rumsavdelare

En gardin är ett praktiskt sätt att dela av ett rum till två eller flera och på så sätt skärma av. Det är ett bra hjälpmedel för att separera olika områden i ett stort landskap och det infinner en känsla av avskildhet som skapar en atmosfär av lugn.

Gardiner som rumsavdelare

Skapa rum i rummet

Du kan också använda gardiner i t ex mitten av ett rum för att skapa flexibla zoner. Du kan dra för en viss zon i rummet för att få en mer intim atmosfär. Gardinerna blir ett insynsskydd eftersom du kan stäng av vyn in till rummet. Perfekt för restaurangen som vill skapa en flexibel chambre separée!

Skapa rum i rummet

Definiera behov

Är dämpad akustik ett av dina syften med dina textilier är det av yttersta vikt att välja ett material med god förmåga att absorbera just ljud. Det finns bra textilier på marknaden som är utvecklade för att absorbera ljud.

Ta hjälp av en expert!

En bra ljudmiljö på kontor kan förhållandevis vara en stor investering och från ett hållbarhetsperspektiv är det en produkt som håller över tid. Att välja rätt material för att uppfylla de specifika behoven kräver kunskap och erfarenhet. Ta hjälp av en expert från start, kontakta oss på Persiennkompaniet för rådgivning. Självklart hjälper vi även till med måttagning och montering.

Vi på Persiennkompaniet hjälper till och gör kontorsmiljöer mer attraktiva och trivsamma. Vi är med från start och optimerar slutresultatet – med rätt kvalitet och hållbarhet i fokus.

Kontakta oss

Kontakta oss

Vill du veta mer? Hör av dig till oss

Kontakta oss för att få tips och rådgivning från våra erfarna solskyddsexperter. Du kan tyvärr inte bifoga filer i detta formulär. Om du har bilder eller ritningar så är du välkommen att skicka filerna till info@persiennkompaniet.seLäs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Besök vanliga frågor & svar.